Preşedintele Nazarbaiev, a vizitat în Almata fabrica comapaniei farmaceutice cu capital turcesc NOBEL AFF ILAC.

Președintele a menționat că în perioada 2010-2014 fabrica a fost acceptată în Programul Național de Investitii și Dezvoltări Industriale. Programul a fost conceput pentru susținerea Industriei locale, care include în ramurile sale și dezvoltarea investițiilor străine.

În timpul vizitei sale Nazarbaiev a declarat că fiecare zonă nu trebuie să depășească producția internă ,din contra acestea trebuie să sprijine producția internă , astfel statul a acordat tot ajutorul necesar declarînd ca va menține aceleași relații și pentru viitor.

Președintele grupului Ulkar Holding, Hasan Ulusoy a spus la rindul sau ca participarea in programul Industrializarii in perioada 2010-2014 a avut drept scop promovarea pe piată a medicamentelor care sunt solicitate pe piața Kazakhstanului, dar ait cit si la ridicarea pieței de export.

Directorul General al Companiei Tanriverdi Selcuk a spus că începind din Decembrie 2010 au fost finisate toate activitățile de producție pentru standartele GMP.

Nobel AFF,a fost fondată în 2002, cu 250 angajați, annual sunt produse 350 de milioane de comprimate, 150 de milioane de capsule, 20 de milioane de siropuri și suspensii, creme și unguente sunt de operare cu o capacitate de producție de 10 milioane de euro. Nobel AFF are pe piața locală 150 tipuri de produse, exportă iar 23% din producția sa merge în Kârgâzstan și Uzbekistan. În anul 2011 au început să exporte în Rusia și Belarus.

Fabrica produce medicamente în corespundere cu cele mai înalte standarte, contribuind la industria farmaceutică a Kazakhstanului , și marește economia națională prin activitațile sale de export.